снимка БулфотоУчителската професия става все по-привлекателна. Страната ни е една сред

...
снимка БулфотоУчителската професия става все по-привлекателна. Страната ни е една сред
Коментари Харесай

Образователният министър: Учителската професия става все по-привлекателна

снимка Булфото

Учителската специалност става все по-привлекателна. 

Страната ни е една измежду дребното, които са приоритизирали просветителната система в акцията по имунизиране, включвайки учителите в предпочитаните групи.

Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев, който посети дружно с премиера Бойко Борисов Обединеното учебно заведение „ Васил Левски “ в Бургас, съобщи.

Вълчев означи постигнатото двойно нарастване на учителските хонорари, в резултат на което през днешния ден има два пъти повече претенденти за едно учителско място в страната – на база 2017 година

„ В над 100 учебни заведения ще бъдат построени и новаторски STEM центрове, за което сме отделили над 20 млн. лева Не бива да забравяме и обезпечените от кабинета близо 12 милиона лв. за шкафчета в учебните заведения, където учениците могат да оставят учебниците си “, заяви още министърът.

" Това учебно заведение е образец за обществено включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от просветителната система. Това е извънредно значимо, тъй като образованието прави младежите освен по-конкурентни на пазара на труда, само че ги прави и по-добри хор, сподели Борисов.

През 2019 година бе приключено построяването на новия корпус на учебната постройка. Беше издигнат и нов физкултурен салон. Тяхното създаване струваше над 2 млн. лева, като средства бяха обезпечени от държавното управление, Община Бургас и от самото учебно заведение.

В ОУ „ Васил Левски “ в Бургас се образоват близо 500 деца, като образователното заведение развива и благоприятни условия за ранно кариерно насочване на учениците. Създедена е и нова професионална паралелка „ Работник в производството на кулинарни произведения в заведенията за публично хранене и развлечения “, в която се образоват 26 осмокласници от гимназиален стадий.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР